Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 'Geleneksel Güreşler Yağlı Güreş Ödül Töreni’nde Ömer Önder’in sunumuyla Ülke TV’de yayınlanan “Spor Spor” programına özel konuştu.
"KALİTE YÜKSELDİ"
Bilal Erdoğan, “Ödüller verildi. Gerçekten kalitenin ve seviyenin çok yükseldiğini görüyoruz. Geleneksel sporlarımızın kurumsallaşma ve profesyonelleşme yolunda her sene daha iyi noktaya geldiğini görüyoruz. Bütün emeği geçenlere, Federasyon Başkanımıza ve sponsora hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“ULUSLARARASI BÜYÜK PROJENİN ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK”
Bilal Erdoğan şunları ifade etti:
Dünya Göçebe Oyunları biraz daha göçebe kültürünü temsil ediyor. Daha çok Orta Asya sporlarının olduğu bir yarışma olarak devam ediyor. Biz dünyanın bütün kıtalarının geleneksel sporlarının daha dengeli temsil edildiği ve 4 yılda bir gerçekleştirilecek uluslararası daha büyük bir projenin çalışmalarını başlattık. Bu uzun bir süreç. Daha yolun başındayız. İlkini 2027’den önce yapabileceğimizi düşünmüyoruz. Nerede yapılacağı, hangi branşların olacağı konularını çalışıyoruz. İnşallah bunlarla ilgili haberler gelecek.
“YAĞLI GÜREŞİN DÜNYA ŞAMPİYONASI YAPILABİLİR”
Biz yağlı güreş ile ilgili arzu ettiğimiz ideal yapıyı kurduğumuz andan itibaren artık dünyanın başka ülkelerine yağlı güreşi ihraç edebiliriz. Seyir zevki yüksek bir spor. Dünyada bir bakarsınız 50-60 ülkede 'Yağlı Güreş Federasyonları' kurulmuş ve bunun dünya şampiyonası yapılabilir. 5-10-15 yılda bunların hepsi mümkündür. Ama Türkiye’de alt yapısının ve merkezlerinin çok iyi yapılması lazım.
GAZZE MESAJI
Gazze’deki çocuklar soğukta ve yine 2025 yılına çok sıkıntılı şartlar altında giriyorlar. Soykırım devam ediyor. Biz de 1 Ocak’ta Galata’da bir duruş sergilemeye ve dünyaya yeniden bir mesaj vermeye çalıştık. Gazze’nin unutulmadığını, soykırımın devam ettiğinin farkında olduğumuzu haykırmaya çalıştık. İnşallah bir nebze moral olmuştur. Tez zamanda oradaki soykırımın bittiğine Gazze’nin yeniden gerçek sahiplerine döndüğüne şahit oluruz. Dualarımızı eksik etmememiz, unutmamamız, konuşmaya, gündemde tutmaya devam etmemiz gerekiyor.